KRONEN® TERRA PRETA Ziemia BIO do pomidorów, papryki, ogórków, cukinii i innych warzyw oraz ziół
KRONEN® TERRA PRETA Ziemia BIO do pomidorów, papryki, ogórków, cukinii i innych warzyw oraz ziół jest gotowym do użycia podłożem o drobnej frakcji przeznaczonym do sadzenia i przesadzania warzyw i ziół w pojemnikach na balkonach, tarasach i w ogrodach. Nadaje się również dla innych warzyw psiankowatych takich jak: bakłażan (oberżyna), miechunka (rodzynki brazylijskie), pepino, oraz dyniowatych: kabaczek, patison, dynia olbrzymia, dynia piżmowa, kiwano, ogórek melonowy, melon, arbuz (kawon).
KRONEN® TERRA PRETA Ziemia BIO do pomidorów to podłoże o drobnej strukturze wspomagające zawiązywanie i rozwój bryły korzeniowej, dobrze przyjmuje i oddaje wodę. Zawiera glinkę. Wzbogacone wolno uwalniającym się organicznym nawozem. Spełnia kryteria podłoży ekologicznych.
Dostępne w opakowaniach: 15L
Podłoża marki KRONEN® są różne i różnorodne ale zawsze skomponowane tak, żeby zaspokoić wymagania bryły korzeniowej i zapotrzebowanie pokarmowe danej grupy roślin. Bazą podłoży beztorfowej linii KRONEN® TERRA PRETA są: włókna drzewne ECOFIBREX®, frakcję kokosu, przekompostowana kora drzew iglastych i inne składniki jak. np glinka, nawozy, nawilżacz, węgiel roślinny, a wszystko to w różnych proporcjach i frakcjach.
Składniki te to zarówno elementy strukturalne odpowiedzialne za napowietrzenie, nawodnienie, drenaż jak i służące za magazyn składników odżywczych dostępnych bryle korzeniowej.
KRONEN® TERRA PRETA Ziemia BIO do pomidorów, papryki, ogórków, cukinii i innych warzyw oraz ziół jest gotowym do użycia podłożem o drobnej frakcji przeznaczonym do sadzenia i przesadzania warzyw i ziół w pojemnikach na balkonach, tarasach i w ogrodach. Nadaje się również dla innych warzyw psiankowatych takich jak: bakłażan (oberżyna), miechunka (rodzynki brazylijskie), pepino, oraz dyniowatych: kabaczek, patison, dynia olbrzymia, dynia piżmowa, kiwano, ogórek melonowy, melon, arbuz (kawon).
"TERRA PRETA do Indio" to po portugalsku „czarna ziemia Indian”. To czarna, bardzo żyzna ziemia z dorzecza Amazonki, która przed tysiącami lat powstawała na nieurodzajnych glebach na skutek działalności człowieka.